Waarom een
gietdekvloer?

Waarom kies je voor een (giet)dekvloer? Goede vraag! Maar eerst: wat ís een (giet)dekvloer? Het gaat hier om een al dan niet gegoten laag op je constructievloer. Een tussenvloer die voor een egaal en naadloos oppervlak zorgt. Erg belangrijk voor de kwaliteit en duurzaamheid van je uiteindelijke eindafwerking, zoals een gietvloer, pvc/laminaat of tapijt.

Een goed aangelegde dekvloer zorgt namelijk voor een betere hechting van je vloerafwerking, verkleint de kans op scheuren & oneffenheden en kan bijdragen aan betere thermische & akoestische isolatie. Het verbetert ook de efficiëntie van je vloerverwarming, als je hier voor kiest.

Verschil tussen een gietdekvloer en dekvloer

Een gietdekvloer (niet te verwarren met een gietvloer, de toplaag/eindafwerking van je vloer) brengen we vloeibaar aan. Vervolgens laten we deze uitharden tot een krachtig en egaal oppervlak. Gietdekvloeren kunnen we realiseren met verschillende materialen, zoals cement of anhydriet.

Naast gegoten vloeren is RM Vloeren gespecialiseerd in traditionele cementdekvloeren. Deze leggen en egaliseren we handmatig, wat in sommige situaties een must is. Gegoten of handmatig gelegd: ieder type dekvloer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bekijk onze dienstenpagina voor meer informatie hierover. Of gebruik onze rekentool om een kostenplaatje te krijgen!

RM Vloeren

Meer weten over onze diensten? Kom in contact met RM Vloeren!

Openingstijden & bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur

Volg RM Vloeren op social media

RM Vloeren