Vloer kruipruimte isoleren? Kies met schuimbeton voor de beste oplossing

Het goed isoleren van de kruipruimte onder je vloer is erg belangrijk voor het comfort en duurzame karakter van je woning of bedrijfspand. RM Vloeren is gespecialiseerd in het gieten van schuimbeton; een snel en eenvoudig aan te brengen en relatief voordelige soort isolatie. Als fundering voor vloeren of als vulling voor holle ruimtes in bouwconstructies. Ideaal voor bijvoorbeeld renovatieprojecten, waarbij oude houten vloeren vervangen moeten worden.

Meer weten? Kom vrijblijvend in contact om de mogelijkheden en kosten te bespreken voor jouw bouwproject. Of bereken het kostenplaatje in onze rekentool!

RM Vloeren
Vloer kruipruimte isoleren? Kies met schuimbeton voor de beste oplossing

Waarom je kruipruimte isoleren?

Het isoleren van de kruipruimte onder je vloer is een slimme stap in het verbeteren van de energiezuinigheid van je pand. Het voorkomt vochtproblemen, verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis én draagt bij aan een lagere energierekening. Schuimbeton is ook prima te combineren met vloerverwarming. Een goed geïsoleerde kruipruimte zorgt daarnaast voor een comfortabeler woon- en werkklimaat.

Beste vloerisolatie voor kruipruimten

RM Vloeren is specialist in de realisatie van (giet)dekvloeren, het aanleggen van vloerverwarming én het toepassen van schuimbeton voor vloerisolatie. Dit materiaal is niet alleen licht en poreus, maar ook draagkrachtig. Daardoor is het erg geschikt voor renovaties, maar ook nieuwe constructies.

Niet-toegankelijke kruipruimtes isoleren

Juist schuimbeton is ideaal voor de moeilijk toegankelijke kruipruimtes. Dit materiaal brengen we namelijk vloeibaar aan. Dat betekent dat het zich gemakkelijk verspreidt en in alle hoeken en gaten van een ruimte kan vloeien. Dit is vooral handig in niet-toegankelijke kruipruimtes, waar het handmatig aanbrengen van isolatiemateriaal moeilijk of zelfs onmogelijk is.

Daar komt bij dat schuimbeton zelfnivellerende eigenschappen heeft, wat inhoudt dat het zichzelf uiteffent. Zo ontstaat een gelijkmatige en consistente laag die de hele ruimte bedekt; zelfs in onregelmatig gevormde of moeilijk bereikbare kruipruimtes.

vloer kruipruimte isoleren schuimbeton RM Vloeren

Zelf isoleren of uitbesteden?

Misschien vraag je je af of je zélf schuimbeton kunt gieten in je kruipruimten. Dat kan een optie zijn. Het uitbesteden aan een specialist biedt echter veel voordelen. RM Vloeren garandeert een snelle, efficiënte en professionele installatie. Daarbij maken we gebruik van de nieuwste technieken en hoogwaardige materialen en kunnen we terugvallen op jarenlange ervaring. Daarnaast denken we bij RM Vloeren graag mee over jouw specifieke thuis- of bedrijfssituatie en kunnen we óók verschillende type (giet)dekvloeren aanleggen.

Wanneer je schuimbeton met een gietdekvloer afwerkt, realiseer je een goede warmte-afgifte. RM Vloeren is onder meer specialist in cementgebonden en anhydriet gietdekvloeren, die snel en makkelijk te realiseren zijn. Zeker ook als het om grote oppervlakken gaat. 

Andere diensten van RM Vloeren zijn:

RM Vloeren

Hoe lang duurt het isoleren van een kruipruimte?

De duur van het isoleren met schuimbeton varieert, afhankelijk van de omvang en toegankelijkheid van de kruipruimte. Met RM Vloeren kun je rekenen op een efficiënte en snelle afhandeling, waarbij we de werkzaamheden in de meeste gevallen binnen een dag kunnen voltooien. De droogtijd is vervolgens enkele dagen.

Besparen met kruipruimte isolatie

Een investering in het isoleren van je kruipruimte met schuimbeton betekent een mooie besparing op je energierekening. Daarbij kun je rekening houden met een besparing van circa 15%. Een goed geïsoleerde kruipruimte houdt warmte in de winter en koelte in de zomer beter vast. Daardoor vermindert je energieverbruik aanzienlijk.

Kosten van kruipruimte isolatie

De kosten voor het isoleren van je kruipruimte zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en de gebruikte materialen. RM Vloeren biedt een rekentool waarin je er snel en eenvoudig achter komt met welke kosten je rekening kunt houden. Heb je liever persoonlijk contact? Ook dat is uiteraard mogelijk!

Kom vrijblijvend in contact om de mogelijkheden en kosten te bespreken voor jouw bouwproject. Of bereken het kostenplaatje in onze rekentool!

Hoe lang duurt het isoleren van een kruipruimte?

Subsidies voor Kruipruimte Isolatie

In veel gevallen biedt de overheid subsidies voor isolatieprojecten. RM Vloeren kan je adviseren en ondersteunen bij het aanvragen van deze subsidies. Zo kunnen we de kosten voor je isolatieproject flink verlagen. Wil je alvast meer informatie over de subsidies voor vloerisolatie? Kijk dan op deze site!

Ook geschiktheid voor houten vloeren?

Schuimbeton is een uitstekende optie voor gebouwen met houten vloeren. Het biedt stabiliteit, uitstekende isolatie-eigenschappen, vochtbestendigheid en geluidsisolatie. Terwijl het tegelijkertijd de het robuuste karakter van houten constructies in tact houdt. Of je nu bezig bent met een renovatieproject of een nieuw gebouw ontwerpt; schuimbeton kan de prestaties en duurzaamheid van je houten vloeren dus aanzienlijk verbeteren.

Over RM Vloeren

We hopen dat je een goed beeld hebt gekregen wat de voordelen zijn van schuimbeton in je kruipruimten. We vertellen graag nog wat meer over ons bedrijf uit Vollenhove (Overijsel). RM Vloeren is meer dan alleen een dekvloerbedrijf; we vormen de solide basis waarop je kunt bouwen.

Onze kernwaarden zijn:

  • Doortastend Vakmanschap
  • Brede Inzetbaarheid
  • Accurate Planning
  • Heldere Communicatie

vloer kruipruimte isoleren RM Vloeren

Doortastend vakmanschap

Wij streven altijd naar het allerbeste eindresultaat. Onze vloerleggers zijn niet alleen gepassioneerd, maar ook hooggeschoold in hun vakgebied. Ze werken met ons eigen geavanceerde materieel en gecertificeerde materialen. Daarnaast bieden we deskundig advies om jouw wensen - ook als het gaat om het gieten van schuimbeton - werkelijkheid te maken.

Brede inzetbaarheid

Bij RM Vloeren is geen klus te klein en geen bouwproject te groot. We zijn even enthousiast over het storten van een dekvloer voor een particuliere woning als die in een 45.000 m2 tellend bedrijfsgebouw. Ons aanbod aan dekvloeren is net zo divers als de projecten waaraan we werken.

Accurate planning

Een strakke planning is van cruciaal belang in de bouw. Bij RM Vloeren denken we vooruit en stellen we nauwkeurige schema's op voor onze werkzaamheden. We passen ons flexibel aan veranderende omstandigheden aan, zodat we altijd de gewenste voortgang behouden.

Heldere communicatie

Transparantie staat hoog in het vaandel bij RM Vloeren. Je bent altijd op de hoogte van waar we staan in het proces. We bieden duidelijke tijdslijnen voor onze werkzaamheden en oplevering.

Kom in contact

Bij RM Vloeren begrijpen we dat een sterke tussenvloer essentieel is voor een succesvol bouwproject. We kijken ernaar uit om ook jou daarin te ondersteunen!

Kom vrijblijvend in contact om de mogelijkheden en kosten te bespreken voor jouw bouwproject. Of bereken het kostenplaatje in onze rekentool!

RM Vloeren

Meer weten over onze diensten? Kom in contact met RM Vloeren!

Openingstijden & bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur

Volg RM Vloeren op social media

RM Vloeren