Kiezen voor een cementgebonden gietdekvloer

RM Vloeren heeft zijn eigen machinaal pompsysteem voor cementgebonden gietdekvloeren. Wij beschikken over een landelijke dekking voor het aanbrengen. Bovendien bent u altijd gegarandeerd van een gecertificeerde gietdekmortel ten aanzien van druksterkte en buigtreksterkte. De keuze voor deze gietmortel heeft door de manier van aanbrengen ook grote Arbo technische voordelen t.o.v. een handmatig aangebrachte cementdekvloer. Ook hogere eisen die er gesteld worden aan de vlakheid, zijn makkelijker te realiseren.

Cementgebonden gietdekvloer: de voordelen

Cementgebonden gietdekvloeren of een anhydrietvloer is een persoonlijke keuze. De voordelen ten opzichte van een anhydrietvloer is voornamelijk het snellere drogingsgedrag van deze vloer. Verder voordelen zijn de minimale krimp en zwelgedrag van deze gietvloer, zodat scheurvorming haast is uitgesloten. Daar veel verlijmingproducten gebaseerd zijn op cementbasis heeft dit qua verlijming meer mogelijkheden dan bij een anhydrietvloer. Daarnaast mag namelijk meestal bij een veel hoger restvochtpercentage begonnen worden met de uiteindelijke vloerafwerking.

Praktische informatie

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden wanneer je kiest voor een cementgebonden gietdekvloer. Zo is de vloer na 24 uur beloopbaar en na slechts 72 uur mag de vloer volledig belast worden.  In combinatie met vloerverwarming mag het opstartprotocol voor de vloerverwarming al na 72 uur in werking gezet worden, om een snellere droging te bevorderen. Dit zijn uiteraard een aantal factoren die meewegen in uw uiteindelijke keuze.  RM Vloeren geeft daarom uitgebreid advies voor het aanbrengen van een cementgebonden gietdekvloer

Wilt u meer informatie ontvangen over één van de diensten van RM Vloeren of direct een afspraak maken? U kunt ons op werkdagen tussen 08:00 en 16:00 uur telefonisch bereiken op 0527-244428. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen een bericht achter te laten via het online contactformulier.

Bekijk hier alle bestanden en documenten om te downloaden
Download