Cementdekvloer

Wilt u een dekvloer laten leggen als basis voor de uiteindelijke vloerafwerking, en u kiest voor een traditionele handmatig aangebrachte cementdekvloer, dan heeft RM Vloeren de beschikking over vakmensen en professionele machines om deze voor u te maken. Zowel zakelijk als voor de particuliere markt.

Vakkundig uitgevoerd

De zandcement dekvloer bestaat uit een mengsel van zand, water en cement. Deze mortel kan uitgebreid worden met een keuze uit droogtijdversnellers, fibervezels, krimpnetten, slijtlagen en andere toevoegingen om tot een juiste samenstelling te komen, die geschikt en gewenst is voor uw uiteindelijke vloerafwerking. Wij kunnen u daar deskundig in adviseren. Ten aanzien van het produceren van de mortels zijn er Arbo technische beperkingen ten aanzien hoeveelheden van producties die er gemaakt mogen worden per dag. Ondanks deze beperkingen is het nog steeds een stukje handvakwerk wat geleverd moet worden, en kan het door omstandigheden noodzakelijk zijn om voor deze keuze te gaan.

Overige praktische informatie

Hoewel de vakmannen van RM Vloeren deze specialisatie beheersen, zijn er wel enkele praktische kanten waar rekening mee moet worden gehouden. Een cementdekvloer is na 28 dagen op zijn gewenste druksterkte, en in de tussenliggende tijd, kunnen weersinvloeden zoals kou of te hoge temperaturen of te vroeg in gebruik name van de dekvloer, hier nadelige invloeden op hebben. In combinatie met vloerverwarming mag dan ook pas na 28 dagen het opstartprotocol in gebruik worden genomen. Dit in tegenstelling tot gietdekvloeren. Daar ook deze vloeren door zijn eigenschappen onderhevig zijn aan krimp en zwelgedrag, deze wel beperkt kunnen worden door hulpstoffen en toeslagen in de mortel, is de kans op scheurvorming groter dan bij gietdekvloeren.

Wilt u meer informatie ontvangen over één van de diensten van RM Vloeren of direct een afspraak maken? U kunt ons op werkdagen tussen 08:00 en 16:00 uur telefonisch bereiken op 0527-244428. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen een bericht achter te laten via het online contactformulier.

Bekijk hier alle bestanden en documenten om te downloaden
Download