Kiezen voor een anhydrietvloer

RM Vloeren heeft zijn eigen machinaal pompsysteem ten aanzien van anhydrietvloeren. Wij beschikken over een landelijke dekking voor het aanbrengen hiervan. Bovendien bent u altijd gegarandeerd van een gecertificeerde gietdekmortel ten aanzien van druksterkte en buigtreksterkte. De keuze voor deze gietmortel heeft door de manier van aanbrengen ook grote Arbo technische voordelen t.o.v. een handmatig aangebrachte cementdekvloer. Ook hogere eisen die er gesteld worden aan de vlakheid, zijn makkelijker te realiseren.

Calciumsulfaat dekvloer: de voordelen

Anhydrietvloeren worden officieel calciumsulfaat gebonden gietdekvloeren genoemd. De manier van aanbrengen en keuze van logistiek zorgt er voor dat deze vloer zeer geschikt is voor grote oppervlaktes. Maar ook voor vrijstaande woningen en gebouwen, voornamelijk voor moeilijke bereikbare plaatsen, daar er over grote afstand verpompt kan worden. Wij plaatsen deze vloersoort als tussenvloer tussen de draagvloer en jouw uiteindelijke eindafwerking.  Anhydrietvloeren zijn op elke druksterkte en buigtreksterkte aan te brengen. Dit heeft grote voordelen in combinatie met zwevende dekvloeren zowel akoestisch als thermisch. Ook in combinatie met vloerverwarming hebben anhydrietvloeren grote voordelen. Daar het product een hoge dichtheid heeft, is een juiste warmtegeleiding altijd gegarandeerd.  Voor in de renovatie en hele dunne vloeropbouw, eventueel met vloerverwarming, is een anhydrietvloer door zijn hoge buigtreksterkte uitermate geschikt.

Praktische informatie

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden wanneer je kiest voor een anhydrietvloer. Zo is de vloer na 24 uur beloopbaar en na slechts 72 uur mag de vloer volledig belast worden.  In combinatie met vloerverwarming mag het opstartprotocol voor de vloerverwarming al na 72 uur in werking gezet worden, om een snellere droging te bevorderen. Dit zijn uiteraard een aantal factoren die meewegen in uw uiteindelijke keuze. RM Vloeren geeft daarom uitgebreid advies voor het aanbrengen van een anhydriet vloer, en is vanzelfsprekend altijd bereikbaar in het geval van vragen.

Wilt u meer informatie ontvangen over één van de diensten van RM Vloeren of direct een afspraak maken? U kunt ons op werkdagen tussen 08:00 en 16:00 uur telefonisch bereiken op 0527-244428. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen een bericht achter te laten via het online contactformulier.

Bekijk hier alle bestanden en documenten om te downloaden
Download